П`ятниця, 19.04.2024, 19:36
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Категорії розділу
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Спаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Спаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Головна » 2017 » Грудень » 1 » Не палити та бути здоровим
15:50
Не палити та бути здоровим

З метою покращення умов для збереження і зміцнення здоров’я дітей, пропагування здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, формування навичок відповідальної поведінки серед учнівської молоді в школі протягом листопада 2017 року проводилися заходи в рамках просвітницької превентивної акції «Не палити та бути здоровим».

Для учнів 1-4 класів проходила класна година «Не палити та бути здоровим». Метою виховного заходу було показати зовнішню та внутрішню непривабливість тютюнопаління, сформувати початкові знання про шкоду паління. Під час заходу діти ознайомилися з історією виникнення тютюну, впливом його на організм людини і оточуючих. Вчитель розповіла, як в різних країнах ведуть боротьбу з тютюнопалінням. Учні 3-го класу виконали сценку «На лісовій галявині», в якій показали, як впливає тютюн на організм тварин. Закінчилась виховна година піснею і показом мультфільму «Не пали!».

Учням 8-9 класів було запропоновано взяти участь у тренінгу «Хочеш бути сучасним? Будь здоровим»! Перед проведенням діти були проінформовані та мали час підготуватися. Під час тренінгу їм потрібно було виконати ряд вправ, а саме: «Відмова», «Циферблат життя», «Вишикуватися за зростом із заплющеними очима». Провели ігри «Маріонетка» та «Мозковий штурм». Учні довели, що одне з найважливіших правил здорового способу життя - це позитивний настрій та активність, активність і ще раз активність. Треба бути життєрадісними, позитивними та відкритими до всього світу. Всі діти мають відповідальне ставлення до власного здоров’я, а також негативне – до куріння, алкоголю та наркотичних речовин. Також відбувся виступ агітбригади «Дія паління на організм». Мета цього виступу – застерегти всіх від гірких помилок, які часто допускають і не лише в юності. Під час виступу учні розповіли про наслідки паління, побажали людям не палити і закликали цінувати й берегти себе! Всі пішли в гарному, позитивному настрою і з гаслом: «Здоровий спосіб життя – це мій вибір»!. Також учні старших класів переглянули відеоролики про шкідливість паління і здоровий спосіб життя. Кожна людина в дитинстві мріє бути сильною, проте сильними не народжуються, а стають завдяки щоденному напруженому тренуванню. Сильна людина рідше хворіє, легше переносить життєві негаразди.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 422 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]